Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Amerikanci hoće mađarski udeo u Ini

    Globalna investiciono-industrijska kompanija Klesch Group, sa sedištem u Ženevi, iskazala je interes za kupovinu udela mađarskog MOL u Ini, saznaje Jutarnji list.

    Klesch Group specijalizovana je uglavnom za ulaganja u posrnule firme iz područja naftnog, gasnog i metaloprerađivačkog biznisa, kao i za njihovo restrukturiranje i oporavak.

    Kako navodi list, upravo ta firma, inače u vlasništvu Garyja Klescha, moćnog američkog biznismena koji živi u Evropi, već neko vreme radi "dubinsko snimanje" u Ini.

    Klesch je u septembru u intervjuu Bloomgbergu rekao da ga zanima kupovina pet ili šest rafinerija u Evropi i tenutno je u pregovorima za rafinerije u Irskoj i Velsu.

    Kako navodi isti izvor, finansijski direktor MOL Jozef Simola, takođe u intervjuu Bloombergu, otkrio je da je nekoliko kompanija iz više zemalja zainteresovano za kupovinu njihovog udela u hrvatskoj naftnoj kompaniji.

    Prema njegovim rečima, MOL i dalje preferira dogovor s hrvatskom vladom, ali ukoliko ga ne bude staviće svoj udeo u Ini na prodaju.

    Simola tvrdi da je MOL Hrvatskoj već ponudio otkup svojih 49 odsto deonica. Jutarnji list, iz izvora bliskih hrvatskoj vladi, saznaje da nikakva ponuda o prodaji udela u Ini nije dostavljena Vladi. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE