Vlada saglasna sa spajanjem Koridora i Puteva Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada saglasna sa spajanjem Koridora i Puteva Srbije

  Vlada Srbije saglasnila se danas sa odlukom o pripajanju Koridora Srbije Javnom preduzeću Putevi Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  Vlada Srbije je, kako su precizirali, danas usvojila Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluke o statusnoj promeni pripajanja privrednog društva Koridori Srbije d.o.o. Beograd, Javnom preduzeću Putevi Srbije Beograd.

  "Odluka o spajanju dva preduzeća doneta je sa ciljem podizanja efikasnosti, brže realizacije projekata i smanjenja troškova za oko 20 odsto", piše u saopštenju.

  Trenutna vrednost projekata u putnoj privredi Srbije je 3,2 milijarde evra, a preduzeća će biti reformisana spajanjem u jedno kako bi se prioritetni projekti kao što su Koridor 10 i Koridor 11 što brže završili, navodi se u saopštenju.

  Vlada je 28. jula 2014. donela zaključak kojim se saglasila da se započne sa pripajanjem Koridora Srbije i JP Putevi Srbije i zadužila resorno Ministarstvo da koordinira aktivnosti neophodne za sprovođenje tog postupka.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE