Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada saglasna sa spajanjem Koridora i Puteva Srbije

    Vlada Srbije saglasnila se danas sa odlukom o pripajanju Koridora Srbije Javnom preduzeću Putevi Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

    Vlada Srbije je, kako su precizirali, danas usvojila Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluke o statusnoj promeni pripajanja privrednog društva Koridori Srbije d.o.o. Beograd, Javnom preduzeću Putevi Srbije Beograd.

    "Odluka o spajanju dva preduzeća doneta je sa ciljem podizanja efikasnosti, brže realizacije projekata i smanjenja troškova za oko 20 odsto", piše u saopštenju.

    Trenutna vrednost projekata u putnoj privredi Srbije je 3,2 milijarde evra, a preduzeća će biti reformisana spajanjem u jedno kako bi se prioritetni projekti kao što su Koridor 10 i Koridor 11 što brže završili, navodi se u saopštenju.

    Vlada je 28. jula 2014. donela zaključak kojim se saglasila da se započne sa pripajanjem Koridora Srbije i JP Putevi Srbije i zadužila resorno Ministarstvo da koordinira aktivnosti neophodne za sprovođenje tog postupka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE