Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Regionalni građevinci na skupu u Beogradu

    Predstavnici građevinskih preduzeća iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske razgovaraće u četvrtak, 27. novembra u Beogradu o unapređenju saradnje i zajedničkom nastupu na inostranim tržištima.

    Sekretar Udruženja Privredne komore Srbije za građevinarstvo, Viktor Kobjerski, rekao je aganciji Beta da bi udružene građevinske firme iz regiona mogle da imaju prednost pri dobijanju poslova u Rusiji, kao i u severnoafričkim i arapskim zemljama.

    "Cilj je da se kompanije institucionalno povežu, na ravnopravnim osnovama i kroz, na primer konzorcijume, zajedno nastupaju i realiziju projekte na tržištima na kojima su bile prepoznatljive jugoslovenske građevinske kompanije", rekao je on.

    Kobjerski je rekao da je i ranije bilo pokušaja udruživanja građevinskih kompanija iz regiona, ali da nije bilo mnogo uspeha u tome i da su zato ovoga puta uključene Privredne komore i organizovani direktni razgovori kompanija.

    Sekretar Udruženja PKS za građevinarstvo rekao je da se na nivou komora o pitanju udruživanja građevinsih firmi već razgovaralo na sastancima u Banjaluci, Zagrebu i Sarajevu, dok će se u Beogradu sastati i kompanije.

    Učešće na skupu su najavile vodeće kompanije iz BiH – Euroasfalt, Širbegović i Hering, Republike Srpske – Integral i Krajina, Makedonije – Granit, Beton, Žikol i Inkom inženjering i iz Srbije – Mostogradnja, Energoprojekt, Jedinstvo, Putevi Užice, Planum, Deneza, Hidrotehnika-hidrogradnja.

    Očekuje se i učešće Konstruktora iz Splita i Hidrie iz Slovenije, kao i drugih hrvatskih i slovenačkih građevinskih preduzeća. U Srbiji je 70.000 građevinara u 6.500 građevinskih firmi, a 15.000 radi u industriji građevinskog materijala.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE