Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aviosaobraćaj: Dogovor sa 12 država, sa SAD samo načelno

    Delegacija Srbije je zaključila aranžmane u oblasti vazdušnog saobraćaja sa 12 država, dok je sa Sjedinjenim Američkim Državama postignuta načelna saglasnost, saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

    Na konferenciji u Indoneziji, delegacije Srbije i SAD su postigle načelnu saglasnost o svim spornim odredbama sporazuma i može se očekivati da se postupak njegovog zaključivanja okonča u kratkom roku, navedeno je u saopštenju Direktorata.

    Od 17. do 21. novembra, koliko je trajala sedma Konferencija o pregovaranju u civilnom vazduhoplovstvu (ICAN), koju je organizovala Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva (ICAO) zajedno sa vazduhoplovnim vlastima Indonezije, državna delegacija Srbije je zaključila 21 dokument sa 12 država.

    Usaglašeno je i parafirano devet novih sporazuma o vazdušnom saobraćaju sa devet pratećih dokumenata, a potpisana su i tri memoranduma o razumevanju.

    Parafirani sporazumi o vazdušnom saobraćaju sa Marokom, Novim Zelandom, Singapurom, Saudijskom Arabijom, Bahreinom, Sejšelima, Republikom Korejom, Jordanom i Omanom. Potpisani su i Memorandumi o razumevanju sa Egiptom, Pakistanom i Vijetnamom.

    Na osnovu zaključenih dokumenata Air Serbia, koja je i izrazila interes da leti ka destinacijama u ovim državama, kao i avio-prevozioci iz ovih zemalja, mogu odmah da koriste dogovorena saobraćajna prava.

    Cilj konferencije na kojoj je učestvovalo 78 delegacija država članica ICAO je da se na jednom mestu, samo u nekoliko dana, pregovara, usaglasi i zaključi što više dokumenta u oblasti vazdušnog saobraćaja, što bi u redovnoj proceduri moglo da traje više godina.

    Delegacija Srbije, koju su činili predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, bila je jedna od najaktivnijih delegacija što potvrđuje i broj zaključenih dokumenata, napomenuto je u saopštenju. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE