Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BT preuzima O2?

    Britanski telekomunikacioni gigant British Telecom (BT) je u pregovorima sa španskim rivalom Telefonicom o preuzimanju njegovog mobilnog operatera O2.

    "Svi razgovori su u preliminarnoj fazi i ne postoji sigurnost da će do transakcije i doći", navodi se u saopštenju BT-a, koji je 2002. godine odvojio O2 u posebnu kompaniju, a koju je zatim 2005. kupila španska Telefonica za 17,7 milijardi funti, prenosi britanski javni servis BBC.

    Vrednost O2 je u ovom trenutku upola manja od cene koju je platila Telefonica, a prema procenama Deutsche banke iznosi oko devet milijardi funti.

    Telefonica bi, prema pisanju španskih medija, mogla da proda O2 u zamenu za dobijanje 20-procentnog udela u British Telecomu. U slučaju preuzimanja O2, vrednost BT-a, kao drugog najvećeg mobilnog operatera u Britaniji, porasla bi na preko deset milijardi funti.

    U saopštenju BT-a se, takođe, navodi da su u toku pregovori sa vlasnicima kompanije EE, najvećim britanskim mobilnim operaterom.

    O2 ima višse od 23 miliona klijenata, dok kompanija EE, koja je nastala spajanjem Orange i T-Mobilea 2011. godine, poseduje oko 27 miliona korisnika. BT, takođe, poseduje preko sedam miliona internet korisnika i oko milion TV pretplatnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE