Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Mađari hoće hrvatske pare`

    MOL hoće novac iz Hrvatske, kaže hrvatski ministar privrede Ivan Vrdoljak, komentarišući stav mađarske kompanije da joj Ina isplati vanredne dividende od 260 miliona evra.

    Suvlasnik Ine, mađarski MOL smatra da je posle odluke Ministarstva privrede o oduzimanju licenci za istraživanje na područjima Save i Severozapadne Hrvatske, deoničarima jasno da Ministarstvo trenutno ne podržava investicijsko okruženje u Hrvatskoj, zbog čega deoničari treba da ostvare povraćaj svojih pređašnjih ulaganja.

    Vrdoljak je nakon sastanka s članovima Uprave Ine i predstavnicima mađarskog MOL izjavio da Hrvatska ostaje pri svojim pozicijama u pogledu budućnosti Ine, "što znači da se odluke u Ini ne mogu donositi na uštrb interesa te kompanije i nacionalnih interesa".

    Zahtev MOL za isplatom dividende iz zadržane dobiti Ine zbog oduzimanje koncesija za istraživanje na dva istražna područja, ministar je rekao da ne stoji i da je lažan i da je "očito da MOL hoće novac iz Hrvatske".

    On je najavio da će Ministarstvo, Vlada i premijer odlučiti je li to dobro ili ne za Inu i hrvatski budžet. Hrvatska država u Ini ima 44,84 odsto deonica, a MOL 49,08 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE