Nova fabrika Volvoa u Rusiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova fabrika Volvoa u Rusiji

  Švedska kompanija Volvo otvorila je u ruskom gradu Kaluga fabriku za proizvodnju kabina za kamione Volvo trucks i Renault trucks, vrednu 90 miliona evra.

  Novo preduzeće smešteno je na teritoriji tehnoparka Kaluga jug, uz već postojeće fabrike Volvoa za sklapanje kamiona i bagera, preneo je Tas.

  Kapacitet fabrike će biti 15.000 kabina godišnje, od čega 10.000 za Volvo trucks, a preostalih 5.000 za Renault. Fabrika će zaposliti 350 ljudi, rekao je na otvaranju potpredsednik Volvo grupe za proizvodnju Olivier Vidal.

  Otvaranje fabrike kabina u Kalugi je deo programa razvoja Volvo grupe u Rusiji. Za jačanje te firme na tržištu Rusije i Zajednice Nezavisnih Država (ZND) razrađen je plan dalje lokalizacije, prema kome će do 2020. godine biti pokrenuta proizvodnja osovina i menjača za kamione Volvo, dodao je Vidal.

  Grupa razvija kamione na dizel i metan gorivo. Potpisan je sporazum o saradnji s Gaspromom i već su počela ispitivanja na terenu, rekao je direktor Volvo grupe u Rusiji Peter Andersson. "Na taj način dobićemo kamion koji istovremeno radi na dva oblika goriva", naglasio je on.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE