Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijani zainteresovani za organsku proizvodnju u Srbiji

    Jedan od najvećih italijanskih proizvođača organske hrane zainteresovan je za organsku proizvodnju na istoku i jugoistoku naše zemlje, tvrdi ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

    Ona je rekla da je na marginama Evro-mediteranske konferencije ministara poljoprivrede koja se održava u Palermu razgovarala sa italijanskim ministrom poljoprivrede i predsedavajućim Saveta ministara poljoprivrede EU Mauriziom Martinom.

    Tom prilikom je konstatovano da postoji obostrani interes za dodatno inteziviranje saradnje u oblasti agrara, rekla je ministarka, navodeći da je na sastanku istaknut značaj i pohvaljena dosadašnja saradnja Vlade Srbije sa kompanijom Ferero.

    Podsetila je da je kompanija Ferero jedna od najvećih i najpoznatijih italijanskih kompanija koja namera da realizuje svoj investicioni projekat u Srbije kroz podizanja velikih zasada lešnika u regionima sa pogodnim agroklimatskim uslovima, primenu modernih agrotehničkih mera i upravljanja tehnologijom proizvodnje.

    Na sastanku je, takođe, bilo reči o italijanskim modelima za razvoj organske proizvodnje koji su dali odlične rezultate u praksi.

    "Ovo je prilika da vam saopštim da je jedan od najvećih italijanskih proizvođača organske hrane pokazao veliku zainteresovanost za intenziviranje u organsku proizvodnju na istoku i jugoistiku naše zemlje. To je za nas posebno značajno jer se radi o investicijama u poljoprivredi, a u najnerazvijenijim delovima zemlje", zaključila je Bošković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE