Italijani zainteresovani za organsku proizvodnju u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Italijani zainteresovani za organsku proizvodnju u Srbiji

  Jedan od najvećih italijanskih proizvođača organske hrane zainteresovan je za organsku proizvodnju na istoku i jugoistoku naše zemlje, tvrdi ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

  Ona je rekla da je na marginama Evro-mediteranske konferencije ministara poljoprivrede koja se održava u Palermu razgovarala sa italijanskim ministrom poljoprivrede i predsedavajućim Saveta ministara poljoprivrede EU Mauriziom Martinom.

  Tom prilikom je konstatovano da postoji obostrani interes za dodatno inteziviranje saradnje u oblasti agrara, rekla je ministarka, navodeći da je na sastanku istaknut značaj i pohvaljena dosadašnja saradnja Vlade Srbije sa kompanijom Ferero.

  Podsetila je da je kompanija Ferero jedna od najvećih i najpoznatijih italijanskih kompanija koja namera da realizuje svoj investicioni projekat u Srbije kroz podizanja velikih zasada lešnika u regionima sa pogodnim agroklimatskim uslovima, primenu modernih agrotehničkih mera i upravljanja tehnologijom proizvodnje.

  Na sastanku je, takođe, bilo reči o italijanskim modelima za razvoj organske proizvodnje koji su dali odlične rezultate u praksi.

  "Ovo je prilika da vam saopštim da je jedan od najvećih italijanskih proizvođača organske hrane pokazao veliku zainteresovanost za intenziviranje u organsku proizvodnju na istoku i jugoistiku naše zemlje. To je za nas posebno značajno jer se radi o investicijama u poljoprivredi, a u najnerazvijenijim delovima zemlje", zaključila je Bošković.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE