Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U nju se slivaju milioni, ali i ona duguje državi

    Državna revizorska institucija upozorila je Državnu lutriju Srbije da republičkom budžetu duguje najmanje 50 odsto dobiti iz 2010. i 2011. godine u ukupnom iznosu od 227 miliona dinara.

    U izveštaju DRI, takođe, je navedeno da za iskazani promet od prodaje igara na sreću na 58 prodajnih mesta, u iznosu od 1,07 milijardi dinara, Lutrija nije vodila evidenciju o stanju gotovog novca na kraju određenog dana.

    Kontrolom finansijskog izveštaja za 2013. godinu, DRI je ustanovila da Lutrija nije uplatila u republički budžet najmanje 50 odsto dobiti iskazane u finansijskim izveštajima za 2010. godinu i 2011. godinu u ukupnom iznosu od 227 miliona dinara.

    Reč je o delu dobiti po završnom računu za 2010. godinu u iznosu od 171,13 miliona dinara i delu dobiti po završnom računu za 2011. godinu u iznosu od 55,87 miliona dinara. Po tom osnovu je iskazala veći neraspoređeni dobitak i manje obaveze prema Republici Srbiji.

    Državni revizor u izveštaju napominje da za iskazani promet od prodaje igara na sreću na 58 prodajnih mesta u iznosu od 1,07 milijardi dinara, DLS nije vodio evidenciju o stanju gotovog novca na kraju određenog dana po strukturi sredstava plaćanja i iznosu primljenog i uplaćenog gotovog novca na račun kod banke od strane zaposlenih prodavaca.

    DRI je ustanovila da Lutrija nije izvršila godišnji popis i usklađivanje knjigovodstvenog stanja sa stvarnim stanjem imovine i obaveza u iznosu od preko milijardu dinara, od čega se na osnovna sredstva odnosi 941,6 miliona dinara, novčana sredstva na računima kod banaka 14,2 miliona dinara, potraživanja od 13,3 miliona dinara, zalihe obrazaca za igre na sreću 48,9 miliona dinara i na obaveze iz poslovanja oko četiri miliona dinara.

    Zbog toga nije bilo moguće utvrditi stvarno stanje navedene imovine i obaveza iskazanih u finansijskim izveštajima, naveo je DRI u izveštaju.

    DRI je preporučila Lutriji da reguliše pitanje vlasništva i prava korišćenja na 19 objekata evidentiranih u poslovnim knjigama po nabavnoj vrednosti u iznosu od 48,2 miliona dinara i da u evidenciji zaliha materijala u magacinu obezbedi podatke o primljenim, izdatim i vraćenim količinama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE