Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Božićna pesma` za Železaru

    Do pravoslavnog Božića biće završena tenderska procedura za pronalazak strateškog partnera za Železaru Smederevo, izjavio premijer Aleksandar Vučić koji očekuje da do kraja januara strateški partner "uđe" u srpsku čeličanu.

    "Oko našeg Božića se završava tenderska procedura i rekao bih da sve može da se završi do kraja januara, kompletan proces sa ulaskom u kompaniju", rekao je Vučić novinarima u Tel Avivu, gde započinje dvodnevnu posetu Izraelu.

    On je rekao da je razgovarao sa akcionarima američke kompanije Esmark koji su, kako je objasnio, veoma posvećeni pronalasku tržišta za "srpski čelik". "Misle da su ponudili dobre uslove, videćemo naravno", rekao je premijer.

    "Ako smem, to bih nazvao velikim kamenom na leđima cele Srbije, svakog građanina, a taj veliki kamen odjedanput može da se pretvori u brušeni dijamant ili brilijant, u nešto što za Srbiju i za sve naše građane najviše vredi", istakao je Vučić.

    Prvi čovek Esmark Steel Groupa James Bouchard nedavno je izjavio Tanjugu da će ta američka kompanija, ako pobedi na tenderu za privatizaciju Železare Smederevo, u srpsku čeličanu uložiti 400 miliona dolara u narednih nekoliko godina i da neće biti otpuštanja.

    Vučić je kasnije izrazio nadu da će Esmark postati novi vlasnik smederevske Železare. "Nadam se da će ova američka kompanija biti novi vlasnik Železare. Živim za to i radim za to", rekao je Vučić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE