Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Toyota razvija novi sistem bezbednosti

    Sledeće godine Toyota Motor Corporation će predstaviti novi razvijeni set tehnologija aktivne sigurnosti, koje će pomoći u sprečavanju ili smanjivanju posledica sudara u širokom rasponu brzina vozila.

    Nove tehnologije biće ponuđene u obliku dva Toyota Safety Sense paketa koji će biti predstavljeni 2015. godine i naći se u ponudi u većini vozila u Japanu, Severnoj Americi i Evropi do kraja 2017. Oba paketa ponudiće se sa cenama koje će podstaći široku upotrebu.

    Dva paketa biće dostupna u zavisnosti o vrsti vozila: paket C za kompaktne automobile i paket P za automobile srednje i visoke klase.

    Toyota Safety Sense paket C integriše nekoliko Toyotinih postojećih tehnologija aktivne sigurnosti. Sistem predviđanja sudara (PCS) pomaže u sprečavanju i ublažavanju posledica sudara, upozorenje na izlazak iz kolovozne trake (LDA) pomaže u sprečavanju nehotičnog izlaska vozila iz vozne trake i automatska duga svetla (AHB) koja pomažu u osiguranju optimalne vidljivosti tokom noćne vožnje.

    Kao deo sveobuhvatnog pristupa aktivnoj sigurnosti, paketi Toyota Safety Sense kombinuju laserski radar (C paket) ili radar s milimetarskom talasnom dužinom (P paket) s kamerom, čime se postižu visoka pouzdanost i performanse.

    Uz tri tehnologije aktivne sigurnosti uključene u paket C, sistem predviđanja sudara iz ovog paketa takođe uključuje funkciju detekcije pešaka. Dodatno, Toyota Safety Sense paket P nudi funkciju radarskog regulatora brzine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE