Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Razgovor Putin – Nikolić, ali bez detalja

    Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Srbije Tomislavon Nikolićem i mađarskim premijerom Vikotorom Orbanom o perspektivama energetske saradnje, saopštio je Kremlj.

    Oni su, kako se navodi razmotrili bilateralnu saradnju i dalji rad u energetskoj sferi u svetlu obustave projekta Južni tok, preneo je Tass, ali bez konkretnih detalja razgovora.

    Nikolić je u subotu najavio da će inicirati direktan kontakt sa ruskim predsednikom o sudbini Južnog toka, a Novosti pišu da će srpski predsednik od Putina zatražiti sve informacije o suspenziji tog projekta.

    Očekuje se da Putin iznese dalje planove u vezi sa ovim kapitalnim projektom, a predsednik Nikolić, navode Novosti, želi da čuje od Putina da li je definitivno stavljena tačka na izgradnju gasovoda, ili postoji nada da se ipak postigne dogovor na predstojećem sastanku 9. decembra u Bugarskoj.

    Vučić u ponedeljak sa Medvedevim o Južnom toku

    Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će u ponedeljak razgovarati s predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim u vezi sa situacijom sa gasovodom Južni tok.

    Srbija nastoji da sve eventualne poteškoće reši na partnerskim osnovama. "Naši eksperti rade na tome i proučavamo sve ugovore. Trudićemo se da na partnerskim osnovama rešimo sve naše eventualne poteškoće i probleme", izjavio je predsednik vlade novinarima u Krupnju.

    Dačić: Velika šteta ako se ne realizuje Južni tok

    Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Srbija smatra da bi bila velika šteta za Rusiju, zemlje našeg regiona i celu Evropsku uniju ukoliko se ne realizuje projekat Južni tok.

    Dačić je rekao da "problem nije nikada bio u Beogradu", tim pre što odustajanje od tog gasovoda znači da Srbija ostaje bez alternativnog pravca za dovod gasa. On je dodao da zbog sukoba u Ukrajini često moze da dođe do prekida u snabdevanju gasom.

    Dačić je podsetio da je za utorak u Briselu zakazan sastanak ministara energetike država EU i šefova misija drugih zemalja u Briselu, na kome će biti reči o Južnom toku. "Očekujemo da to bude rešeno na najbolji mogući način", rekao je Dačić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE