Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemački FMC otvorio fabriku u Vršcu

    Nemačka kompanija Fresenius Medical Care Srbija, specijalizovana za proizvodnju potrošnog materijala za hemodijalizu, otvorila je novu fabriku u Vršcu u kojoj će raditi oko 1.150 radnika.

    Vrpcu je presekao premijer Srbije Aleksandar Vučić poručivši da očekuje da će broj zaposlenih u toj kompaniji biti i veći.

    Premijer je kazao da će Vlada Srbije u narednom periodu biti fokusirana na politiku rasta i otvaranje novih fabrika širom zemlje i najavio da će već 11. novembra zvanično biti otvorena i nova hala finske kompanije PKC u Smederevu.

    Ta kompanija će biti potpuno integrisana u zdravstveni sistem Srbije i da svi moraju da se naviknu na konkurenciju i tržište, a "kome to smeta, u njemu je problem, jer mi hoćemo da napravimo zdravo društvo zasnovano na poštovanju principa tržišne ekonomije", rekao je premijer.

    Nova fabrika u Vršcu prostire se na 15 hiljada metara kvadratnih, rekao je premijer i dodao da je to pravo remek delo u čiju gradnju je nemačka strana uložila 16 miliona evra, a Srbija 3,8 miliona evra preko SIEPA.

    U fabrici, dodao je premijer, ima puno visokoobrazovanih kadrova iz Srbije, a ne samo sa srednjom stručnom spremnom, kao i da je plata u toj kompaniji "dramatično iznad proseka" i iznosi oko 63.000 dinara mesečno.

    Izvršni potpredsednik za region severne i jugoistočne Evrope u oblasti uslužne proizvodnje i marketinga za Evropu, Srednji Istok, Afriku i Južnu Ameriku, nemačke kompanije Norman Erhard je poručio da će nove fabrika doprineti privrednom razvoju Srbije i poslovnom razvoju kompanije.

    "Hvala Vladi Srbije, spremni smo i da razgovaramo o novim investicijama u zdravstvenom sektoru Srbije i nadamo se da će nas vlada podržati u tome." Napomenuo je da je neobično čak i u Nemačkoj da se takvi projekti realizuju na vreme, a da je to učinjeno u Srbiji.

    Generalni direktor kompanije Fresenius Medical Care Srbija Rajko Hrvačević je istakao da otvaranje fabrike u Vršcu predstavlja prekretnicu i novu epohu poslovanja te nemačke kompanije u našoj zemlji.

    Viši potpredsednik sektora organizacije proizvodnje proizvoda za dijalizu na globalnom nivou kompanije FMC Peter Palmkvist je poručio prisutnima da je otvaranje fabrike fantastičan događaj za tu kompaniju i da je ona u Srbiji ostvarila odlične rezultate u poslednje tri decenije.

    Otvaranjem nove fabrike izvoz će biti udvostručen i biće uvedeni i novi proizvodi, a kad fabrika bude radila punim kapacitetom proizvodiće arterijsko-venske sisteme za više od 150.000 pacijenata. FMC je najveći svetski

    integrisani proizvođač i ponuđač proizvoda i usluga za osobe koje su na dijalizi, a kroz mrežu od 3.349 klinika za dijalizu širom sveta ta kompanija omogućava dijalizu za više od 283.000 pacijenata.

    Hoćemo još veći priliv investicija

    Vučić je poručio investitorima da uvek mogu da računaju na podršku Vlade Srbije, a da on od njih očekuje nova zapošljavanja. "Ono što je važno, mi želimo još veći priliv investicija iz EU, posebno iz Nemačke jer se pokazalo da koliko god mi da pomognemo, to nam se dvostruko ili trostruko isplati", rekao je Vučić.

    Premijer je kazao da treba još mnogo toga da se uradi, ali je izrazio uverenje da će do marta iduće godine biti doneti zakoni koji će popraviti poslovni ambijent zemlje, poput Zakona o planiranju i izgradnji, kao i drugi koji se odnose na katastar, takse…

    Foto: FB

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE