Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta će Crnogorci bez Rusa?

    Naredna godina biće prekretnica u turizmu Crne Gore, jer će izostati veliki broj gostiju sa tradicionalnih tržišta i zato je neophodno sniziti cene, ocenio je predsednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

    Moramo sa nižim cenama, sa mnogo više rada, odnosno dužom sezonom, zarađivati iste pare koje smo do sada zarađivali, naglasio je Radulović u intervjuu za podgoričke Vijesti.

    Bolja avio-povezanost sa Evropom i niža cena karte je, prema njegovom mišljenju, jedna od ključnih stvari za održanje popunjenosti turističkih kapaciteta u Crnoj Gori.

    "Cena leta je osnov, jer ako Poljak leti do Grčke za 150 eura, neće da leti za Crnu Goru za 400 evra", rekao je Radulović i dodao da je "jako pesimističan prema projekciji dešavanja u turizmu Crne Gore" ako se ne dovedu niskotarifni avioprevoznici.

    Prema njegovim rečima, nekoliko evropskih lou-kost kompanija je zainteresovano za ulazak u zajedničku turističku kampanju, ali je dodao da i pored te saradnje i nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines treba da opstane.

    "Država ima obavezu da pomogne našem avio-prevozniku, rekao je Radulović i istakao Slovačku i Makedoniju kao primer država koje nemaju svoje nacionalne avio-kompanije i koje zbog toga u potpunosti zavise od drugih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE