Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Palma dodatno sebi smanjio platu

    Odbornici Skupštine grada Jagodine prihvatili su preporuku Gradskog veća, po kojoj se predsedniku Skupštine, gradonačelniku i zameniku gradonačelnika, već smanjene plate umanje za dodatnih deset odsto na visinu isplate za avgust.

    Predsednik Skupštine grada imao je platu 81.155 dinara, posle smanjenja minulog rada i po Zakonu o privremenom smanjenju, imao je 68.344, a posle ove preporuke imaće 61.501 dinara. Gradonačelnik će umesto 101.888, posle svih smanjenja i preporuke primati 74.249 dinara.

    Prihvaćeno je i da se gradskim odbornicima ne isplaćuju ni putni troškovi (plate nisu ni dobijali) za dolazak na sednice Skupštine, kao ni naknade za rad u radnim telima. Prihvatili su i preporuku da se ni u 2015. godini, kao ni do sada, članovima Nadzornih odbora u javnim preduzećima i ustanovama ne isplaćuju naknade.

    Preporuka za isplatu plata, zarada i naknada putnih troškova, važi za period od 1. januara do 31. decembra 2015. godine.

    U obrazloženju se navodi "da se funkcioneri lokalne samouprave, odbornici i članovi Nadzornih odbora, na ovaj način solidarišu sa građanima koji pune budžet, i moraju da imaju najviše koristi od lokalnog budžeta".

    Odbornici su doneli i odluku o pristupanju izrade Strategije održivog razvoja grada za period od 2015. do 2020. godine i formirali Komisiju za izradu strategije. Komisija ima 26 članova, a na čelu je predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma.

    Sve odluke na sednici, kao i preporuka o dodatnom smanjenju plata funkcionerima, su donete jednoglasno i bez diskusije. Sednici je predsedavao Marković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE