Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd dobio hotel Radisson Blu Old Mill

    U Beogradu je otvoren novi hotel, Radisson Blu Old Mill, koji će, prema rečima gradonačelnika Siniše Malog, doprineti poboljšanju hotelske ponude u glavnom gradu koji postaje sve atraktivniji za turiste.

    Mali je, prilikom sinoćnjeg otvaranja hotela, istakao da je Beograd jedan od retkih gradova koji je ove godine imao rast broja turista u poređenju sa prošlom godinom, i to od 14 odsto.

    "Očigledno kao grad postajemo sve atraktivniji za turiste. Dobro je da hotelski kapaciteti prate taj rast", naglasio je on, ukazujući da je Radisson Blu Old Mill 76. hotel u Beogradu.

    Prema rečima gradonačelnika, investitori ne samo da su napravili prelepo zdanje, već su promenili i izgled ovog dela grada, kod Beogradskog sajma, koji će biti komplementaran Beogradu na vodi, projektu koji je predstavio austrijskim privrednicima.

    Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner izjavio je Tanjugu da je hotel Radisson Blu najnovija austrijska investicija koja doprinosi razvoju individualnog i kongresnog turizma u Beogradu, oblast koja ima najveći potencijal u Srbiji.

    Ovo je samo početak jednog većeg razvojnog projekta Beograda, konstatovao je, dodajući da je ponosan što Austrija doprinosi velikom projektu kao što je Beograd na vodi.

    Novi hotel Radisson Blu, kako su predstavili menadžeri Soravia grupacije iz Beča koja je realizovala projekat, Klemens Šranc i Bernhard Ebner, ima 236 soba.

    U Srbiji ova grupacija je aktivna od 2008. godine i uspela je sa predviđenim budžetom od 55 miliona evra da završi hotel, koristeći ostatke Starog mlina u Bulevaru Vojvode Mišića.

    Direktor hotela Thomas Swieca objasnio je da je ovaj hotel deo Carlson Rezidor grupacije, koja ima 1.352 hotela u 108 država sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE