Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Most na Adi bez struje zbog krađe kablova

    Most na Adi ostao bez osvetljenja, nakon što su nepoznate osobe tokom prošle nedelje isekle veću količinu kablova kojima se napaja javno osvetljenje mosta, saopštavanju iz gradske uprave.

    Osim pričinjene materijalne štete, ova krađa ugrožava i bezbednost saobraćaja i potreban je dodatni oprez prilikom prelaska mosta, kažu u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a prenosi Blic.

    Direkcija za građevinsko zemljište će, uz pomoć radnika Javnog osvetljenja, učiniti sve da se oštećeni kablovi što pre zamene, kako bi rasveta Mosta na Adi u najkraćem roku ponovo bila u funkciju, kažu u Direkciji.

    Sa isečenih kablova uklonjena je zaštitna izolacija i odneto bakarno jezgro, koje je očigledno i bilo cilj lopova. Na ovakav zaključak upućuju i druge lokacije na kojima se sa objekata u javnoj svojini uklanjaju i otuđuju bakar i druga elektrooprema.

    Poznati su primeri krađe u trafostanici na okretnici autobusa broj 65 na Bežanijskoj kosi, zbog čega je čitava saobraćajnica sa autobuskom okretnicom bila u mraku, kao i u dve trafostanice u Zemunu na novosadskom auto-putu, odakle je odneto više stotina litara ulja za transformatore i kompletna oprema, zbog čega nisu radili semafori na novosadskom auto-putu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE