Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oštetili Robne rezerve za 270 miliona dinara

    Četvoro uhapšeno zbog sumnje da su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara, prodavanjem merkantilne pšenice koju su Robne rezerve poverile na čuvanje.

    Uhapšeni su J. F. iz Velikog Gradišta, odgovorno lice privrednog društva Mili mlin Veliko Gradište, Z. D, bivša načelnica Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove opštinske uprave opštine Veliko Gradište, V. S. iz Beograda, viši kontrolor kontrolne kuće Jugoinspekt AD Beograd i M. P. iz Beograda, službeno lice u Odeljenju za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve.

    Sumnja se da je J. F, odgovorno lice privrednog društva Mili mlin d.o.o u periodu od 2008. do 2013. godine, prisvojila 10.000 tona merkantilne pšenice koja je po ugovorima njenom preduzeću poverena na čuvanje i skladištenje.

    J. F. je na taj način svom preduzeću pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 245 miliona dinara, a Republičku direkciju za robne rezerve oštetila za navedeni iznos.

    Osumnjičena J. F. je u istom periodu naplaćivala usluge skladištenja merkantilne pšenice za nepostojeće smeštajne kapacitete i količine koje nisu bile na stanju. Tako je svom preduzeću pribavila dodatnu korist u iznosu od 25 miliona dinara i istovremeno oštetila Republičku direkciju za robne rezerve.

    Osumnjičeni Z. D. i V. S. su sačinili dokumentaciju sa neistinitom sadržinom i na taj način su pomogli J. F. da od Republičke direkcije dobije na skladištenje i čuvanje merkantilnu pšenicu, vlasništvo ove Direkcije, u znatno većim količinama od realnih kapaciteta silosa.

    Na taj način su J. F omogućili da nastavi sa uslugama skladištenja i prisvoji merkantilnu pšenicu, vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve, u količini od 10.000 tona.

    Osumnjičeni M. P. kao službeno lice Odeljenja za prehrambene proizvode Republičke direkcije za robne rezerve i pored utvrđenog manjka, nije pokrenuo mehanizam za raskid ugovora sa privrednim društvom Mili mlin.

    Na ovaj način osumnjičeni su preduzeću Mili mlin pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 270 miliona dinara, za koliko su oštetili Republičku direkciju za robne rezerve.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE