Šeik i Đoković na proleće grade hotele na Kopaoniku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šeik i Đoković na proleće grade hotele na Kopaoniku

  Na elitnim kopaoničkim lokacijama, u srcu ski-centra, idućeg proleća trebalo bi da započne izgradnja pet novih hotela koje će, između ostalih, graditi i šeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan i teniser Novak Đoković.

  Opština Raška izdala je sve potrebne papire za pet luksuznih hotela. Princ Mohammed zida na lokaciji Jugobanke, a naš teniser kod restorana Doli Bel. Investitorima je naloženo da počnu pripremne radove, spremne su sve dozvole, a glavni radovi bi mogli da otpočnu na proleće, rečeno je Novostima u Opštini Raška.

  Izgradnja šeikovog hotela, koji će biti i njegov lični kutak na Kopaoniku, planirana je na lokaciji gde se nalazio srušeni hotel Jugobanka, na više nivoa gradiće se oko 100 luksuznih apartmana i niz pratećih objekata ukupne površine oko 10.000 kvadrata.

  Hotel Novaka Đokovića biće izgrađen na mestu sadašnjeg kafića Doli Bel i imaće površinu oko 1.000 kvadrata, a iz oba hotela bukvalno se izlazi na skijališta.

  Na vrhu Kopaonika hotele će graditi i Srđan Đoković, na lokaciji Krst, blizu staze Malo jezero, na najatraktivnijem delu planine hotel će graditi i firma Euroline iz Paraćina, a lep hotel trebalo bi da nikne i blizu skulpture "Belog mede" iznad konaka "Sunčani vrhovi", gde opština Raška prodaje 22 ara elitnog placa.

  Firma šeika Mohammeda Mubadala zainteresovana je za ulaganja u ski-staze i žičare, ali i u izgradnju većeg hotelskog kompleksa, jedna od lokacija koja će joj biti ponuđena je kompleks na kome se nalazio tokom NATO bombardovanja srušeni hotel "Bačište".

  Dolazak šeika i Novaka Đokovića za Kopaonik ima izuzetan značaj, posebno za imidž ovdašnjeg ski-centra, koji je svojevremeno projektovan da bude svetski. Očekuje se da će šeik i Novak privući nove poznate investitore, ali i puno skijaša na Kopaonik.

  Šeik Mohammed je prošle zime boravio na Kopaoniku, gde je uživao u lepotama ove planine, a sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem posetio je i restoran "Čajetinska česma". Šeik nije krio oduševljenje lepotom Kopaonika i gostoprimstvom domaćina.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE