Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bugarska ne odustaje od Južnog toka

    Bugarska ne odustaje od izgradnje gasovoda Južni tok i zatražila je sastanak sa predstavnicima ruskog Ministarstva za energetiku, kako bi od njih čula zvaničan stav o tome, izjavio je u Beogradu ministar ekonomije Bugarske Božidar Lukarski.

    Posle sastanka sa srpskim ministrom energetike Aleksandrom Antićem, u okviru Ekonomsko trgovinskog foruma Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, Lukarski je u izjavi novinarima u Sava centru rekao da Bugarska nije smetnja za izgradnju gasovoda, ali da traži da se poštuje evropsko zakonodavstvo u toj oblasti.

    Sastanak u Moskvi bi trebalo da bude održan u petak. Lukarski je rekao da je sa srpskim kolegom Antićem razgovarao o više infrastrukturnih projekata i boljem povezivanju dve zemlje.

    Antić je dodao da je razgovarano i o izgradnji autoputa Beograd – Sofija, kao i da srpska strana radi svoju deonicu do Dimitrovgrada. On je napomenuo da se planira i modernizacija pruge Niš – Dimitrovgrad.

    Prema rečima Antića, on i Lukarski su se dogovorili da se formira stručna radna grupa za izradu projekta gasne interkonekcije dve zemlje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE