Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Pupinov most `proteruje` kamione iz centra Beograda

Otvaranjem novog mosta Zemun-Borča preko Dunava, gradsko jezgro Beograda se oslobađa kamiona, koji će morati da zaobilaze centar grada.

Do sada je jedina veza između dve obale Dunava kod Beograda bio drumsko-železnički Pančevački most, odavno preopterećen saobraćajem, podseća Gradska služba za informisanje.

Ali, po otvaranju novog, Pupinovog mosta, zakazanog za četvrtak, kamioni u tranzitu više neće moći da idu kroz Beograd, već će morati da prođu okolo, izvan centralne gradske zone, Beogradskom obilaznicom, koja se postepno kompletira.

Gradska vlast podseća vozače kamiona u tranzitu kroz Beograd da su Kružnim putem i Obilaznicom povezani pravci iz Smedereva (u Leštanima), Niša (Auto-put kod Bubanj Potoka), Kragujevca, Čačka (kod Orlovače), Obrenovca (kod Ostružnice), iz Novog Sada i Šida (na petlji Dobanovci).

Preko novog, Pupinovog mosta na Dunavu, svi ti pravci će biti povezani s putevima ka Zrenjaninu, Pančevu i Vršcu. Sve to su obavezni tranzitni pravci za teretna vozila koja ih od sada mogu koristiti neprekidno.

Tako se povezivanjem Borče i Zemuna mostom teretna vozila uklanjaju iz obodnih ulica centra Beograda: Savske, Karađorđeve, Bulevara vojvode Bojovića, Mije Kovačevića, Ruzveltove, Dimitrija Tucovića, Batutove, Bulevara kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića.

Prilaz za kamione Dunavskoj ulici i Luci Beograd dozvoljen je samo od Pančevačkog mosta do Francuske ulice i nazad, te više nije moguće da kamioni nastave ka Bulevaru vojvode Bojovića, odnosno ka Karađorđevoj i Savskoj ulici.

Foto: Beobuild

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE