75 miliona evra za sređivanje VMA od poda do plafona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  75 miliona evra za sređivanje VMA od poda do plafona

  Vojnomedicinska akademija, koja će uskoro obeležiti 176 godina postojanja, biće kompletno rekonstruisana, zahvaljujući saradnji sa Nemačkom bankom za razvoj.

  Načelnik te ustanove, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, kaže za Politiku da je Vlada Srbije potpisala memorandum o saradnji sa tom bankom za kredit od oko 75 miliona evra, koji će služiti za poboljšanje energetske efikasnosti VMA.

  To, prema njegovim rečima, znači da će se ta ustanova sređivati od poda do plafona.

  Kako kaže, biće postavljene nove instalacije, vodovodne cevi i sistem grejanja, biće preuređeni operacioni blokovi, poboljšana klimatizacija i enterijer, adaptiraće se kupatila unutar odeljenja, a biće ulepšana i fasada.

  Pukovnik Vukosavljević navodi da je preliminarni plan da se rekonstruiše krilo po krilo bolnice, zbog čega će biti bolesnici biti preseljavani sa jednog odeljenja na drugo, ali oni to neće osetiti na svojoj koži jer će sve biti dobro isplanirano.

  On kaže da će na tome raditi dva ministarstva, a nosilac projekta će biti Ministarstvo rudarstva i energetike.

  Kredit je izuzetno povoljan, niske su kamate i odličan grejs period. Ogroman problem je bio dobiti tu vrstu kredita, jer je njihovo pravilo da novac ne daju vladinim organizacijama i institucijama, ističe pukovnik Vukosavljević.

  Prema njegovim rečima, ovih dana treba da bude potpisan još jedan memorandum, a onda kreće izrada projektno-tehničke dokumentacije, što će trajati šest meseci.

  Ministarstvo će raspisati konkurs za najboljeg projektanta, što će trajati tri meseca, a zatim će biti raspisan izbor izvođača radova, objašnjava načelnik VMA.

  Izvor: Blic/Tanjug

  Foto: VMA

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE