Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Preprodaju ugalj za ugrožene?

    Na vest da se u Kragujevcu preprodaje ugalj iz Kostolca reagovalo je Privredno društvo Termoelektrane i kopovi Kostolac, osuđujući takvu zloupotrebu u cilju ostvarivanja zarade.

    "Najoštrije osuđujemo bilo kakve zloupotrebe najhumanijeg gesta naše kompanije da se najsiromašnijima obezbedi ogrev, zbog čega naši zaposleni ulažu vanredne napore."

    Na nadležnim organima je da ispitaju ovakve navode i o tome obaveste javnost, saopštili su iz Službe za odnose sa javnošću TE-KO Kostolac.

    Oni navode da je njihova kompanija za ovogodišnju grejnu sezonu u avgustu raspisala javni oglas za prodaju komadnog uglja organizacijama penzionera, invalida rada i sindikalnim organizacijama u ukupnoj količini od 120.000. tona.

    I pored poteškoća usled poplava, omogućili smo da navedene organizacije počnu sa preuzimanjem komadnog uglja od 7. novembra. Kao društveno odgovorno preduzeće, omogućili smo ugroženim kategorijama kupovinu komadnog uglja po prošlogodišnjoj ceni od 2.957 dinara, sa uračunatim PDV, ističu u TE-KO Kostolac.

    Da bi se sprečile zloupotrebe, na zahtev ove kompanije, svi predstavnici udruženja dostavili su izjave, date pod materijalnom i krivičnom odgovornošću, da će ugalj biti distribuiran isključivo njihovim članovima.

    TE-KO Kostolac nastoji, i pored toga što nema uticaja na način raspolaganja komadnim ugljem, da upravo oni koji izdvajaju i poslednji dinar za njegovu kupovinu, dobiju svoju uplaćenu količinu, napominju u kostolačkoj kompaniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE