Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekordna kazna Alstomu zbog podmićivanja

    Francuska kompanija Alstom priznala je krivicu i platiće 772 miliona dolara kazne u postupku koji je protiv nje pokrenulo američko ministarstvo pravosuđa zbog podmićivanja vladinih funkcionera širom sveta.

    Ta nagodba, koju je objavilo ministarstvo pravosuđa, predstavlja dosad najveću kaznu koju su Sjedinjene Države izrekle protiv neke kompanije zbog kršenja zakona o podmićivanju u inostranstvu.

    Energetska i inženjerska kompanija Alstom je bila optužena za davanje desetine miliona dolara mita širom sveta, uključujući zemlje kao što su Indonezija, Saudijska Arabija, Egipat i Bahami.

    Ministarstvo pravosuđa saopštilo je da je Alstom platio više od 75 miliona dolara da bi osigurao projekte vredne 4 milijarde dolara i da je priznao kazneno ponašanje.

    Prošle su godine prihodi Alstoma bili veći od 20 milijardi evra, a kompanija je poslovala u više od 100 zemalja u svetu i zapošljavala oko 96.000 radnika.

    U junu ove godine Alstom je odluči da proda odeljenje za proizvodnju turbina američkom General Electricu, kako bi se fokusirao na železničko poslovanje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE