Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Prisvojili` preko miliona evra kroz obnovu škola?

    Tužilaštvo podiglo optužbu protiv dvojice gradskih funkcionera u Zrenjaninu i dvojice privrednika, zbog sumnjivih poslova na rekonstrukciji škola, kojima su gradski budžet oštetili za 127,8 miliona dinara, pišu Novosti.

    Optužena četvorka je od 2004. do 2008. sumnjivim poslovima na rekonstrukciji osnovnih i srednjih škola oštetila budžet grada, a afera nezakonitog trošenja i pranja para iz zrenjaninskog budžeta uskoro bi trebalo da dobije epilog u ovdašnjem višem sudu.

    Kako Novosti saznaju, posle skoro šestogodišnje istrage, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv aktuelnog pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina Slobodana Gavrilovića (54), Milana Graovca (75), vlasnika preduzeća Saga, Davida Dimkića (58), bivšeg načelnika odeljenja za finansije GU, svi iz Zrenjanina, i Dragana Matića (48), direktora beogradskog preduzeća Jugobiro.

    Graovac će odgovarati za krivično delo zloupotrebu ovlašćenja u privredi. Dimkić i Gavrilović terete se za pomaganje, a Matić za krivično delo pranje novca, naveo je za Novosti izvor blizak istrazi.

    Prema tvrdnji tužilaštva, svi poslovi na rekonstrukciji škola rađeni su bez sprovođenja javnih nabavki, a takozvanim cesijskim ugovorima, vlasniku Jugobiroa iz Beograda plaćane su fakture za posao koji nije obavljen.

    Matić je, inače, prema navodima VJT, "oprao" 46.082.533 dinara, a suđenje treba da utvrdi gde je taj novac završio.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE