Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Dan zahvalnosti` na relaciji premijer – Fiskalni savet

    Rasprava o budžetu za 2015.godinu vodi se i preko medija, a novi primer za to su predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović i premijer Aleksandar Vučić. Ali, ovog puta, kada je u pitanju rasprava preko medija, ’pljušte’ pohvale.

    Prvo je u izjavi datoj za medije Petrović istakao da je budžet za 2015. najava dobrog zaokreta, ali će fiskalno prilagođavanje biti nastavljeno i u 2018. godini.

    Generalna ocena Fiskalnog saveta je da su prihodi i rashodi budžeta za 2015. godinu objektivno planirani, pri čemu postoji mogućnost da deficit budžeta bude i manji od planiranog.

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić se onda u Boru zahvalio predsedniku Fiskalnog saveta što je rekao da je budžet za 2015. pozitivan zaokret za državu Srbiju i dodao da su „to ljudi koji gledaju u budućnost, koji dobro razumeju stvari i ja sam zadovoljan kada to kaže profesor Petrović."

    On je naveo da ako budemo disciplinovani, odgovorni, ozbiljni i ako budemo radili vredno, za Srbiju neće biti problema.

    "Za dve godine uporedite našu zemlju sa mnogim drugim zemljama u regionu koje nisu imale dovoljno energije ili hrabrosti da sprovedu reforme na vreme. Srećan sam što mi jesmo", kazao je Vučić.

    Zatim je u emisiji Kažiprst na B92, Petrović rekao da je dobro što vlada prati njihov rad i prihvata analize i predloge.

    "Ovaj budžet donosi potencijalni preokret. U budžetu su mere koje predviđaju trajno smanjenje rashoda, do 650 miliona evra, neki elementi toga su već obezbeđeni, to je smanjenje plata i penzija sa rebalansom koje su već donet u oktobru. Druga dva bloka predstavljaju potencijalni rizik da se ova ušteda neće ostvariti,a to je smanjivanje zaposlenosti u budžetskom sektoru i stavljanje javnih preduzeća na zdrave noge. Ova dva bloka su stavljena u budžet, ali nije izvesno da će biti sporvedena", rekao je Petrović na B92.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE