Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hapšenja u vojsci zbog trgovine uticajem

    Vojnobezbednosna agencija je privela više osoba pod sumnjom da su izvršili krivično delo primanja i davanja mita i trgovine uticajem u rešavanju statusnih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

    Oni su privedeni "nakon akcije u kojoj su uhapšena četiri lica zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa pružanjem medicinskih usluga i prodajom ortopedskih pomagala", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

    "VBA je, u sklopu sveobuhvatne borbe protiv korupcije, u saradnji sa Vojnom policijom i Višim javnim tužilaštvom, privela više lica pod sumnjom da su izvršili krivično delo primanja i davanja mita i trgovine uticajem u rešavanju statusnih pitanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije", navodi se u saopštenju.

    Precizira se da je "krivičnom prijavom obuhvaćeno šest lica, od kojih su četiri profesionalna pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jedan penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane i jedan civil".

    "Prvoosumnjičeni je pukovnik S.B. iz Uprave Ministarstva odbrane za kadrove koji se tereti da je u više navrata primio mito kako bi u okviru službenih ovlašćenja ostvario uticaj na rešavanje statusnih pitanja i zapošljavanja u Ministarstvu i Vojsci", navodi se u saopštenju.

    Dodaje se i da su za ista krivična dela osumnjičeni i podoficir Vojske Srbije S.M. i penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane M.G, dok se podoficiri Vojske Srbije S.V. i G.M. i civil P.C. sumnjiče za krivično delo trgovine uticajem.

    "Prvoosumnjičeni je nakon policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu, predat višem javnom tužiocu u Beogradu, dok su ostali osumnjičeni nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode", navode se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE