Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Roming postepeno jeftiniji u naredne tri godine

    Sporazum o snižavanju cena roming usluga između Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije biće primenjen u naredne tri godine, a prva korekcija cena očekuje se u junu sledeće godine, rečeno je u RATEL.

    To je izjavio direktor Regulatorne agencije za elektronske komunkacije i poštanske usluge (RATEL), Milan Janković, dodajući da je predlog agencije da se, zbog turističke sezone, cena rominga snižava do 30. juna svake naredne tri godine.

    "Početkom decembra imali smo razgovor sa četiri agencije koje su zadužene za realizaciju sporazuma. Postigli smo dogovor da se snižavanje cena rominga izvrši prema preporuci EU, a to znači prenos govora, sms poruka i prenos podataka."

    Jedinu korekciju koju smo predložili je da se zbog turističke sezone to uradi do 30. juna svake godine, naveo je Janković na konferenciji za novinare.

    Prema njegovim rečima, Upravni odbor RATEL doneo je predog te odluke, sada se čeka na mišljenje ministarstva i očekuje se da će odluka biti doneta do kraja godine. Janković je podsetio da je sporazum o snižavanju cena roming usluga potpisan između ove četiri države na nivou ministara krajem septembra ove godine.

    Zemlje kandidati za EU – Turska i Albanija, koje nisu mogle da potpišu sporazum zbog administrativnih problema, to će verovatno učiniti u narednom periodu, najavio je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE