Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Josipović i Grabar Kitarović u drugom krugu izbora za predsednika

    Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović odmeriće snage u drugom krugu izbora, 11, januara pošto niko od kandidata nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova na predsednićkim izborima u Hrvatskoj. Josipović je u prvom krugu pobedio s minimalnom razlikom.

    Pobednik prvog kruga, aktuelni šef države Ivo Josipović izjavio je u nedelju uveče da će do 11. januara, kada se održava drugi izborni krug, uveriti birače da je njegov program put izlaska iz krize i jačanja Hrvatske.

    "Pobedili smo u prvom krugu, pobedićemo i u drugom", poručio je Josipović u obraćanju javnosti i svojim simpatizerima okupljenim u Novinarskom domu u Zagrebu.

    On je naglasio da njegov program nudi drugačiju Hrvatsku s više demokratije, ljudskih prava, tolerancije, kao i ekonomiju 21. veka.

    "Moto moje politike je pravda u kojoj na političkoj sceni nema mesta onima koji su pokrali ovu državu, nema mesta onima koji su prevarili ovaj narod i nema mesta politikama koje provede koripciju, kite se tudjim perijem i koje uništavaju egzistenciju naših ljudi", naglasio je Josipović, aludirajući na HDZ koji je, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, prvostepeno osudjen za korupciju.

    On je dodao da je "nedopustivo da se zaboravi da oni koji su još juce krali danas misle da mogu predstavljati poštenje".

    Kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinda Grabar Kitarović ocenila je da su gradjani na nedeljnim izborima pokazali da žele promene.

    "Želimo vlast koja će biti hrabra, odlučna, domoljubna, koja veruje u svoj narod i državu, koja će nas voditi napred, a ne u propast", rekla je kandidatkinja HDZ-a svojim simpatizerima u Hipo centru u Zagrebu.

    Ona je poručila da Hrvatskoj nedostaje vodstvo koje ima viziju i ideje. Izrazila je uverenje da će pobediti u drugom izbornom krugu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE