Samsungu sviće, Appleu se smrkava?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Samsungu sviće, Appleu se smrkava?

  Procenjuje se da će prodaja na svetskom tržištu tableta rasti prosečnom dinamikom od 16 odsto godišnje i do 2019. godine dostići 290 miliona prodatih jedinica, pri čemu će Samsung nadmašiti Apple, objavio je ABI Research.

  Dok će trenutno glavni akteri na tom tržištu, kao što su Apple, Amazon ili Google verovatno zabeležiti smanjenje tržišnog udela tokom godina, brendovi poput Samsunga, Microsofta, Asusa ili Lenova mogle bi više da se nametnu na tržištu.

  Istraživačka kompanija ABI predviđa da će 2015. godine biti prodato oko 194 miliona tableta u svetu. Osim ako poslednje tromesečje ne bude izuzetno uspešno, prodaja Appleovih uređaja iPad će 2014. godine prvi put zabeležiti pad.

  Prema proceni ABI, broj prodatih Apple tableta u 2014. mogao bi da dostigne cifru od 68 miliona, dok je ona godinu dana ranije iznosila 74 miliona. Samsung, njegov glavni konkurent, trebalo bi da ih je prodao 43 miliona, dok je ta cifra iznosila 38 miliona 2013. godine.

  U 2014. godini je 54 odsto tableta prodatih u svetu funkcionisalo pod operativnim sistemom Android, dok taj procenat iznosi 41 odsto za iOS i pet odsto za Windows.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE