Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova televizija u Srbiji – TV Hram

    Posle osnivanja petnaestak radio-stanica SPC, u četvrtak, na Božić, počinje emitovanje programa TV Hram.

    Pravoslavni vernici emisije TV Hram moći će da prate samo putem interneta, i to na adresi www.hram.rs, prenose Večernje novosti. Međutim, ovaj domen je, kako smo proverili, zauzet, a na internetu se i dalje ne može naći njihova zvanična stranica.

    Rad TV produkcije Hram počeće intervjuom sa arhiepiskopom beogradsko-karlovačkim i patrijarhom srpskim Irinejom, koji je i dao blagoslov za početak emitovanja televizijskog programa beogradsko-karlovačke arhiepiskopije.

    Prema rečima protojereja-stavrofora Stojadina Pavlovića, direktora patrijaršijske upravne kancelarije i odgovornog urednika TV produkcije, program će posle Božića biti nastavljen intenzivno. On najavljuje saradnju sa elektronskim i štampanim medijima iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. TV Hram imaće i već utanačenu saradnju sa ruskim TV stanicama Soljuz i Spas i televizijama arhiepiskopije Grčke pravoslavne crkve.

    "Namera nam je da osim crkvenih tema javnosti u zemlji i rasejanju predstavimo u najboljem svetlu događanja u glavnom gradu Srbije koja se tiču gotovo svih oblasti, od kulture, zdravstva, prosvete, obrazovanja, pa ćemo s tim u vezi ostvariti saradnju sa svim državnim institucijama, kako bi naši sadržaji bili što bogatiji, raznovrsniji i zanimljiviji", priča Stojadin Pavlović.

    Produkcija "Hram" će, prema njegovim rečima, ostvarivati i saradnju sa drugim eparhijama SPC u zemlji i rasejanju.

    TV Hram prva je televizija, ali ne i prvi elektronski medij koji je osnovala SPC. Vernici već mogu da slušaju program čak 12 lokalnih radio-stanica i jedne regionalne.

    Na spisku radio-emitera sa dozvolom za lokalno emitovanje Eparhija bačka našla se čak četiri puta. Prema podacima objavljenim na sajtu Regulatornog tela za elektronske medije, oni su osnivači četiri lokalne radio-stanice – Blagovesnik, Tavor, Slavoslavlje i Beseda.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE