Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Microsoft kritikuje Google zbog kritika

    Kompanija Microsoft smatra da se Google, otkrivajući propuste u Microsoftovim aplikacijama, više bavi zadavanjem udaraca korisnicima i svom konkurentu, nego što štiti korisnike od "ranjivih" aplikacija.

    Microsoft je još 2010. godine optužio Google da dovodi u opasnost korisnike od hakerskih napada nakon što je taj internet pretraživačv objavio da postoji jedan propust na operativnom sistemu Windows.

    Softverska kompanija je sada ponovila tu optužbu, jer su Googleovi inženjeri, koji se bave bezbednošću, dva puta u toku poslednjih sedmica izneli u javnost informacije o propustima na Microsoftovim aplikacijama pre nego što su bile dostupne "zakrpe" (korekcije), objavljeno je na veb sajtu zdnet.fr.

    U Googleu, međutim, ističu da je princip jasan – izdavač je upozoren i pošto više od 90 dana nije lansirao korekciju postojanje propusta je objavljeno u javnosti.

    Tako je Google 11. januara objavio da postoji bezbednosni propust u Microsoftovom operativnom sistemu Windows 8.1.

    Microsoft prebacuje Googleu što je objavio podatke o propustu na Windowsu 11. januara, tvrdeći da su obavestili Google da će korekciju lansirato 13. januara, kada pada "Utorak za zakrpe" (Patch Tuesday), drugi utorak u mesecu kada Microsoft objavljuje bezbednosne zakrpe za svoje softverske proizvode. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE