Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija dobro iskoristila novac iz IPA fondova

    Prema oceni Revizorskog suda u Luksemburgu, u celini je dobro iskorišćena finansijska podrška od milijardu i 200 miliona evra za razdoblje 2007-2013 namenjena pripremi Srbije za ulazak u članstvo u Evropsku uniju.

    Revizorski sud EU je istakao da su sredstva iz pretpristupnog programa IPA, uz ostale oblike podrške, pomogla Srbiji da sprovede društvene i ekonomske reforme i poboljša upravljanje javnim finansijama.

    Evropska komisija sada, kako se kaže u saopštenju, na temelju iskustava u drugim zemljama korisnicama podrške iz EU programa IPA, stavlja naglasak na dobro vladino upravljanje kada planira finansijsku i nefinansijsku potporu Srbiji.

    "Dijalog EU-Srbija je stvorio vezu između političkih prioriteta i utvrđivanja raznih politika", podvlači Revizorski sud EU.

    "Evropska komisija je, izvlačeći pouke iz dosadašnje podrške zapripremu za članstvo, uspešno pomogla Srbiji da se pozabavi ključnim područjima kao što su dobar rad vlade, vladavina prava iborba protiv korupcije", ocenio je član evropskog Revizorskog suda zadužen za izradu izveštaja Szabolcs Fazakas.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE