Potvrđena optužnica u slučaju RBV

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Potvrđena optužnica u slučaju RBV

  Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv vlasnika i direktora više firmi Dušana Borovice i još četvoro optuženih za zloupotrebe prilikom odobravanja kredita Razvojne banke Vojvodine.

  Tom odlukom sud je odbio žalbe odbrane i potvrdio optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal od 3. oktobra 2014. protiv Borovice, Biljane Jovanović, Slobodana Bajina, Gorana Kostića i Željka Jovovića, saopšteno je iz tog tužilaštva.

  Ovom odlukom završen je postupak ispitivanja optužnice koja je postala pravosnažna i sud bi trebalo da zakaže pripremno ročište u tom procesu, a potom i suđenje.

  Jovanovićeva, Bajin i Kostić su odgovorna lica u RBV. Terete se u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija Borovicinim i Jovovićevim privrednim društvima, kojima je od jula 2010. do oktobra 2012. godine pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od više od 3.500.000.000 dinara.

  Jovanović, Kostić i Bajin terete se da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a Borovica i Jovović po jedno produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica podstrekavanjem.

  Protiv Borovice i još petoro optuženih za malveracije sa bankarskim garancijama u Razvoijnoj banci Vojvodine vodi se još jedan postupak koji je takođe u fazi optužnice.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE