Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Air France planira 5.000 otkaza

    Rukovodstvo francuskog avio-prevoznika Air France, zbog slabljenja konkurentnosti, predviđa novi plan smanjenja broja zaposlenih za ovu godinu, dok troškovi i tarife ostaju vrlo visoke.

    Prema informacijama do kojih je došao francuski list Figaro, ova kompanija mogla bi u tekućoj godini da otpusti blizu 5.000 zaposlenih, od ukupno 96.000. Air France nije želeo da potvrdi ni broj ugroženih radnih mesta, ni rok u kome bi se ta mera sprovela.

    Isti izvor podseća da je kompanija prilikom saopštavanja poslovnih rezultata, 18. decembra prošle godine, istakla da su mere dodatnih smanjenja troškova i broja zaposlenih u razmatranju.

    O novom planu redukcije zaposlenih još nije razgovarano sa sindikatima, čiji predstavnici kažu da su svesni jaza u konkurentnosti prema drugim vodećim avio-kompanijama, ali bi bilo "suviše jednostavno povećati konkurentnost smanjenjem zaposlenosti".

    List navodi da je u utorak Air France svojim sindikatima predstavio komparativnu analizu konkurentnosti koja otkriva da je kompanija po tom kriterijumu daleko iza Lufthansa, kao i kompanije IAG (British Airways i Iberia), a čak i iza holandske grupe KLM, koja je njegova sestrinska firma. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE