Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Google aplikacija prevodi audio i slikane sadržaje

    Google je odlučio da pretvori naše pametne telefone u prave pravcate prevodioce u realnom vremenu kada je u pitanju pisani i izgovoreni sadržaj.

    Internet gigant iz Kalifornije nada se da će njegov besplatni Google Translate servis mnogi početi da koriste prilikom posete nekoj stranoj zemlji kao pravog prevodioca u realnom vremenu.

    Kompanija je počela da nadograđuje svoju aplikaciju novom verzijom koja Android i iOS korisnicima omogućava da slikaju menije, recepte, znakove i druge stvari na francuskom, nemačkom, italijanskom, portugalskom, ruskom ili španskom jeziku kako bi njihov sadržaj videli preveden na engleski.

    "Sada možete da istog trenutka prevedete određeni tekst uz pomoć kamere telefona kako bi se lakše snalazili u drugim zemljama ili odlučili šta želite sa jelovnika u Barseloni", stoji u saopštenju kompanije.

    Nova verzija aplikacije koristi i prepoznavanje glasa i moć interneta kako bi prevodio obe strane u razgovoru na različitim jezicima.

    Korisnici mogu da izaberu bilo koju od 38 jezičkih opcija, onda telefon sluša i prevodi tokom razgovora. Prevod izgovara automatizovani glas, a moguće ga je videti i na telefonu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE