Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svet će tražiti pilote iz Srbije

    Aviokompanijama širom sveta, u narednih 20 godina biće potrebno novih 533.000 pilota, procena je Boeinga, a neki od njih mogla bi da odškoluje i Vazduhoplovna akademija u Vršcu u kojoj dvogodišnje školovanje košta 41.000 evra.

    Interesovanje za Vazduhoplovnu akademiju Kontrole letenja Srbije i Crne Gore u Vršcu raste. Lane je bilo upisano više od 50 kandidata, a kako za Novosti kaže načelnik Akademije Mirko Vranić, broj upisanih u poslednjih godinu i po dana povećan je za više od 200 odsto.

    Kapaciteti vršačke akademije nisu još u potpunosti popunjeni. Ove godine biće organizovana dva upisna roka i prijemni ispiti su već zakazani za 17. mart i 1. septembar.

    Tradicija od 60 godina, odškolovanih više od 2.000 pilota, teorijska i praktična nastava na jednom mestu, složeni meteo-uslovi, u odnosu na konkurentske škole povoljnija cena, samo su neke od prednosti vršačke akademije.

    Zainteresovanost za ovu profesiju u poslednje vreme i te kako raste. Po generaciji možemo da primimo od 75 do 90 studenata, navodi Vranić. Ali, prolaze samo oni koji ispunjavaju sve uslove, moraju da poseduju intelektualne sposobnosti i da imaju fizičke predispozicije.

    Ranije je Jat u vršačkoj akademiji školovao svoje pilote. Danas ima zainteresovanih svetskih avio-kompanija koje bi želele da im se stručni kadar obučava baš u Vršcu. Zbog renomea koji ima, akademija je privlačna i investitorima.

    Samo školovanje traje do dve godine, obuhvata teorijski deo sa 1.163 sata nastave i 215 sati letenja. Ono po čemu je Vršac specifičan je što se sve nalazi na jednom mestu, teorijska nastava, letenje, iskusne predavače i instruktore letenja, flotu od 20 aviona i radimo tokom cele godine.

    Obuka za komercijalnog pilota košta oko 41.000 evra i plaća se u sedam rata. Uslovi koje kandidat mora da ispuni su završena četvorogodišnja srednja škola, polaže se prijemni ispit iz matematike i fizike, kao i poznavanje engleskog jezika gde kandidat mora da zadovolji nivo 4. Složeni su i zdravstveni pregledi, od glave do pete.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE