Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radoman: Sertić obmanjuje javnost

    Vojvođanski sekretar za finansije Zoran Radoman ocenio je da ministar privrede Srbije Željko Sertić "obmanjuje javnost" izjavama da Pokrajinska vlada i Razvojni fond opstruišu investiciju italijanske kompanije Ferrero.

    "Ministar se služi obmanjivanjem javnosti, služi se pritiskom. Ja ne znam koji je to interes i da li je to interes nekakve burazerske politike, ali me ne iznenađuje njegov neodgovoran odnos."

    Jer, ako je u svojoj firmi mogao da napravi gubitak koji je bio 10 puta veći od osnivačkog kapitala, onda me ne čudi bahat odnos prema imovini Vojvodine, rekao je Radoman na konferenciji za novinare.

    Dodao je da se nigde u dokumentima, "osim u govoru ministra Sertića", ne spominje ni jedan investitor, pa ni Ferrero, a kamoli da se spominje izgradnja fabrike.

    Prema njegovoj oceni, Vlada Srbije svojom preporukom pokušava da natera Vojvodinu da se odrekne potraživanja prema poljoprivrednom dobru Aleksa šantić kod Sombora.

    Povodom Sertićeve ocene da Razvojni fond Vojvodine "radi protiv države", jer u njemu većinu ima pokrajinska vlast, Radoman je rekao da je Nadzorni odbor tog fonda na sednicama od 5. i 15. januara ove godine odbacio preporuku da se odrekne svojih potraživanja prema Aleksi šantiću, iako na tim sednicama nisu predstavljali većinu članovi koje je izabrala pokrajinska vlast.

    "Niko od članova Nadzornog odbora nije hteo da, podržavajući nekakvu burazersku politiku, nekome u džep stavi više od 300 miliona dinara", rekao je Radoman, objasnivši da ukupna potraživanja Pokrajine iznose 910 miliona dinara, od čega 301 milion odlazi na kamate.

    "Jednostavno nije stvar dobrog ukusa da za sve promašaje i nesposobnosti ministara u Vladi Srbije bilo da se radi o ministrima privrede, pravde, finansija ili saobraćaja i infrastrukture, budu krivci AP Vojvodina i prethodne vlade Srbije", rekao je Radoman.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE