Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekordna proizvodnja Hemofarma i nove investicije

    Vršački Hemofarm ostvario je istorijski rezultat u 2014. godini u kojoj je proizveo više od 200 miliona pakovanja i četiri milijarde tableta, dok za ovu godinu najavljuje nove velike investicije.

    To je već peta godina zaredom kako naš najveći domaći proizvođač i najveći izvoznik lekova premašuje planirani obim proizvodnje i tako na najbolji način dokazuje svoju lidersku poziciju, saopštila je vršačka kompanija.

    Hemofarm planira nova velika ulaganja i u ovoj godini jubileja, kada slavi 55 godina postojanja. Između ostalog, planirana su nova ulaganja u proširenje kapaciteta ampulnih formi u Vršcu i višemilionska investicija u pogon za proizvodnju nazalnih sprejeva u fabrici u Podgorici.

    "Hemofarm je u okviru STADA grupe potvrdio da je respektabilan partner, vredan investicije od više desetina miliona evra. Fabrika u Vršcu 70 odsto proizvodnje isporučuje tržištima EU."

    Ove godine predviđeno je više od 20 miliona evra ukupnih investicija u okviru grupe Hemofarm, od čega je najmanje 12 miliona evra u modernizaciju proizvodnje, rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger u neformalnom susretu sa novinarima.

    Uvećanjem od 15 odsto, Hemofarm je svoj portfolio proširio na preko dve hiljade proizvoda. Postojećoj ponudi za tržište EU dodata su dva nova proizvoda, a na domaćem tržištu ova kompanija i dalje je broj jedan u izboru kupaca.

    Prema rečima direktora proizvodnje Dejana Ivanovića, Hemofarm je jedini proizvođač na našem tržištu koji proizvodi visokozahtevne sterilne forme proizvoda i među 5 najvećih proizvođača infuzionih rastvora u Evropi.

    Direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma, Sanda Savić, rekla je da će Hemofarm i u ovoj godini nastaviti sa nizom aktivnosti u cilju stvaranja boljeg radnog i životnog okruženja.

    Prvo što sledi je, prema njenim rečima, humanitarna aukcija slika kojom se, uz novčanu pomoć od 30.000 evra, dodatno pomaže obnova dečijeg pozorišta Boško Buha. Uz to, veliki broj akcija biče posvećen poboljšanju kvaliteta zdravlja i zdravstvenom sistemu u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE