Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Skoro sva javna preduzeća dostavila planove

    Skoro sva republička i pokrajinska javna preduzeća dostavila su Ministarstvu privrede planove poslovanja za 2015. godinu, rečeno je Agenciji Beta u tom ministarstvu.

    Rok za dostavljanje planova poslovanja javnih preduzeća istekao je u utorak, a očekuje se da će narednih dana pristizati planovi koji su poslati poštom. Plan poslovanja je dostavila i Železnica Srbije, koja je prošle nedelje dobila novo rukovodstvo.

    "Ukoliko neko javno preduzeće ne dostavi poslovne planove, Ministarstvo privrede će preduzeti mere u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima", rečeno je u tom resoru.

    Ministar privrede željko Sertić je početkom januara najavio da će to ministarstvo svakog meseca pratiti kako teče sprovođenje poslovnih planova koje su dostavila javna preduzeća i da će kontrolisati sve troškove.

    "Svi koji se ne budu držali plana, ili probiju predviđeni fond zarada, neće dobiti potpis za isplatu plata", rekao je Sertić.

    Ministarstvo je uputilo dopis svim javnim preduzećima i privrednim društvima čiji je osnivač Republika Srbija i Autonomna pokrajina da planove poslovanja za 2015. godinu dostave do 20. januara ove godine.

    Preduzeća su dobila precizna uputstva kako da naprave te planove, na osnovu kojih će se procenjivati koliko ima viška zaposlenih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE