Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sa Italijanima u razvoj agrarne proizvodnje

    Ministarstvo poljoprivrede Srbije potpisalo je Protokol sa italijanskim Nacionalnim savetom za naučno istraživanje bržeg agroindustrijskog razvoja i italijanskom kompanijom Albatros & Associati.

    Kako se navodi u saopštenju, protokolom je predviđeno pružanje konsultanstskih i intelektualnih usluga u identifikaciji razvojnih projekata, pronalaženje finansijskih izvora za projekate koji mogu da doprinesu rastu i modernizaciji agroindustrijskog sektora Srbije.

    Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković je naglasila da je dogovorena saradnja važna kako u agroindustriji, tako i proizvodnji hrane, ali i u sferi naučno-istraživačkog rada u tehnologijama proizvodnje prehrambenih proizvoda.

    "Ovaj Protokol će omogućiti brži agroindustrijski razvoj zapadne, južne i jugoistočne Srbije gde već postoje uslovi i tradicija gajenja goveda, koza i ovaca", rekla je Bogosavljević Bošković.

    Direktor Direkcije Nacionalnog saveta za istraživanje Mauro Marketi je naglasio da je jednako značajna naučno-istraživačka kao i privredna saradnja sa Srbijom u agroindustrijskom sektoru, koja bi dovela do povećanja prinosa i poboljšanja tehnologija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE