Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IBM demantovao najveća otpuštanja u istoriji

    Jedan od portparola američke informatičke firme IBM demantovao je članak objavljen u listu Forbes da sprema masovno otpuštanje zaposlenih.

    Forbes je objavio da se taj gigant, koji zapošljava više od 430.000 ljudi, sprema da smanji radnu snagu za oko 26 odsto, preneo je juče Reuters.

    IBM ima plan za ukidanje radnih mesta, kao što je saopštio prošle sedmice prilikom objavljivanja poslovnih rezultata, ali će se taj plan odnositi na samo "nekoliko hiljada" zaposlenih, navedeno je u saopštenju upućenom Reutersu elektronskom poštom.

    Forbes je u novom broju objavio da će slabi poslovni rezultati IBM-a primorati kompaniju da sprovede veliku reorganizaciju, koja će dovesti do otpuštanja 26 odsto zaposlenih u svetu.

    Prema čuvenom blogeru iz Silikonske doline koji piše za Forbes, Robertu Cringley-ju, IBM će otpustiti oko četvrtinu svoje radne snage.

    On piše da je zbog reorganizacije IBM reže radna mesta te ističe kako su im potrebne značajne promene u poslovanju. Napisao je da se očekuje da će IBM restrukturirati celu svoju globalnu radnu snagu, u okviru programa zvanog Project Chrome, a tom prilikom nestaće više od 110.00 radnih mesta širom sveta.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE