Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovo je najbezbedniji grad na svetu

    Prestonica Japana, Tokio, najbezbedniji je od svih gradova na svetu, uzimajući u obzir mnoge druge faktore osim standardne stope zločina, pokazao je indeks merenja sigurnosti The Economist Intelligence Unit.

    Tako je, osim stope zločina, The Economist's Safe Index 2015 merio i druge faktore koji direktno ili indirektno utiču na sigurnost života u svetskim metropolama.

    Digitalna sigurnost – meri se kvalitet sigurnosti na internetu, učestalost krađa identiteta i drugi faktori, prenosi Biznis Insajder.

    Zdravstvena sigurnost – podrazumeva očekivano trajanje života građana, kao i broj bolničkih kreveta u odnosu na populaciju.

    Infrastruktura – ocenjuje se kvalitet puteva i broj ljudi koji umru usled neke prirodne katastrofe.

    Lična bezbednost – ova kategorija podrazumeva tradicionalne mere sigurnosti kao što su kriminal, stepen policijske spremnosti i broj izrazito nasilnih zločina.

    Tako je Tokio na osnovu ovih kriterijuma proglašen najbezbednijim gradom na svetu, ali to ne znači da je najbolji u svakom od nabrojanih segmenata.

    Singapur, koji je drugi na listi, najbolji je kada je u pitanju lična bezbednost, a Njujork i Los Anđeles vode u segmentu digitalne sigurnosti.

    Cirih je nenadmašan kada je reč o zdravstvenoj sigurnosti i infrastrukturi, Toronto je najbolji grad za život kada govorimo o opštoj sigurnosti, poslovnom okruženju, demokratiji, troškovima života…

    20 najsigurnijih gradova na svetu:

    1. Tokio
    2. Singapur
    3. Osaka
    4. Stokholm
    5. Amsterdam
    6. Sidnej
    7. Cirih
    8. Toronto
    9. Melburn
    10. Njujork
    11. Hong Kong
    12. San Francisko
    13. Tajpei
    14. Montreal
    15. Barselona
    16. Čikago
    17. Los Anđeles
    18. London
    19. Vašington
    20. Frankfurt

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE