Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada RS potrošila novac od prodaje Telekoma Srpske

    Vlada Republike Srpske potrošila je svih 612 miliona konvertibilnih maraka, oko 313 miliona evra, koliko je imala na raspolaganju u okviru Ekonomsko-socijalne komponente od prodaje Telekoma Srpske.

    Prem rečima premijerke RS Željke Cvijanović, taj novac je potrošen namenski, za izgradnju puteva, sanacije škola i bolnica.

    Telekom Srpske je prodat Telekomu Srbija 2007. godine za milijardu i 260 miliona maraka (oko 669 miliona evra), a od toga je 612 miliona maraka bilo namenjeno za Ekonomsko-socijalnu komponentu. O utrošku tih sredstava raspravljaće parlament RS na sednici zakazanoj 3. februara.

    Cvijanovićeva je navela da su upravo zahvaljujući tim sredstvima realizovani važni infrastrukturni projekti, od kojih su neki i decenijama bili na čekanju u pojedinim opštinama.

    "Zahvaljujući tim sredstvima dobili ste i bezbroj kilometara puteva i sanaciju osnovnih škola i domova zdravlja i bolnica, dobili ste različite saobraćajne infrastrukturne projekte, od nadvožnjaka, petlji koje su izgrađene, vodovoda, kanalizacija i slično", kazala je ona novinarima u Stanarima kod Doboja.

    Prema njenim rečima, taj novac "nije nestao, već je propisano na koji način je trebalo da se troši i upravo tako je trošen".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE