Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko od Miškovića preuzima licencu za Nike?

    Delta Sport je nedavno nakon 20 godina saradnje izgubio licencu generalnog zastupnika Nike-a, a postavlja se pitanje ko će tu licencu preuzeti.

    Kako je Delta sport bio generalni zastupnik i distributer Nike-a ne samo za tržište Srbije već i u zemljama regiona, te u Rusiji i ostalim državama bivšeg Sovjetskog Saveza, gubitak licence je otvorio širom ulaz za neke nove igrače u segmentu maloprodaje sportskog asortimana. Umesto Miroslava Miškovića, američki vlasnici korporacije Nike navodno su već izabrali naslednika koji će ih zastupati na tržištu susedne Srbije, piše hrvatski Poslovni dnevnik.

    Reč je o firmi Sport Time u vlasništvu dvojice Beograđana, braće Borislava i Dragana Stanojlovića.

    Kako piše list, Dragan Stanojlović je i suvlasnik firme SportVision, čije je sedište u Zagrebu, gde ima lanac od pet sportskih radnji plus još šest u isto toliko gradova širom Hrvatske. Naime, drugi suvlasnik SportVisiona je Splićanim Zdravko Vuko, koji obavlja i dužnost direktora.

    Gašenjem Delta sporta, Miroslav Mišković je gotovo zatvorio poslovnu priču sa maloprodajom i veleprodajom. Zastupništva je prodao 2014, a tačka je stavljena 2015. sa gubitkom zastupništa sportskog brenda Nike.

    „“Delta sport” zbog izostanka dogovora stavljena je u stanje mirovanja. Veći deo zaposlenih prebačen je u druge delove poslovnog sistema, a jedan deo ljudi zaposlen je kod kompanija koje su preuzele delove dosadašnjeg biznisa “Delta sporta”,“ rečeno je tada u toj kompaniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE