Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počeli pregovori o monetizaciji hrvatskih autoputeva

    Vlasti u Zagrebu započele su trodnevne pregovore sa potencijalnim koncesionarima u procesu monetizacije autoputeva u Hrvatskoj.

    U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture započeli su pregovori s ponuđačima u procesu monetizacije autoputeva, potvrđeno je Hini iz tog ministarstva.

    Pregovori će trajati ukupno tri dana tokom kojih će potencijalni koncesionari koji su predali neobavezujuće ponude na osnovu nacrta koncesijskog ugovora, pojedinačno nastupiti pred Vladinim Povereništvom za monetizaciju.

    Sa svim ponuđačima razgovaraće se o istim tačkama i temama iz nacrta koncesijskog ugovora, ističu u Ministarstvu. Iz Ministarstva su ranije negirali tvrdnje predsednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića o tome da su ponuđači povukli svoje ponude.

    Krajem prošle godine pristigle su neobavezujuće ponude za koncesiju hrvatskih autoputeva. Ponude su navodno dostavili investiciona banka Goldman Sachs, zajedno s hrvatskim penzionim fondovima, austrijski Strabag i australijska Macquarie grupa.

    Pregovarački proces trebao bi potrajati četiri meseca, a u aprilu bi ponuđači trebalo da budu pozvani da predaju obavezujuće ponude.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE