Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Razvoj mlekarske industrije na Kosovu i Metohiji

    Predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, i preduzeća Imlek potpisali su memorandum o saradnji koji će omogućiti otkup minimalno sedam tona mleka dnevno od proizvođača na Kosovu.

    Memorandum o strateškoj saradnji i zajedničkim ulaganjem u podizanje kapaciteta mlekarske industrije na Kosovu i Metohiji potpisali su direktori Kancelarije Marko Đurić i Imleka Slobodan Petrović.

    Direktor Kancelarije naveo je da će sporazum omogućiti povećanje proizvodnje i siguran otkup mleka, stvaranje uslova za čuvanje mleka na farmama, a ljudima koji se bave tim poslom preko potrebna znanja, tehnologije, pristup tržištu i mogućnost za razvoj.

    "Potpisivanje memoranduma doprineće da u mesecima i godinama koje dolaze, razvijamo ne samo mlekarsku industriju, uz postojeću mesnu, već i da povratimo život u sredine u kojima je poljoprivreda bila glavni izvor prihoda", kazao je Đurić.

    Memorandum će, prema rečima Đurića, doprineti i jačanju 30 mini-farmi na severu Kosova, za koje je Vladina Kancelarija 2014. godine izdvojila 40 miliona dinara.

    Generalni direktor Imleka rekao je da će Kancelarija i to preduzeće poseban akcenat saradnje staviti na stimulaciju ekonomskog rasta kroz izgradnju kapaciteta za mlekarsku industriju i podizanje nivoa proizvodnje mleka na Kosovu.

    "Tržište Kosova smatramo svojom teritorijom, naši proizvodi se prodaju u Pokrajini, ali tamo nemamo sirovinsku bazu, zato smo sa zadovoljstvom prihvatili saradnju", kazao je Petrović i dodao da je Imlek u sirovinsku bazu uložio 60.000 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE