Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sedam novih direktora u EPS

    Nadzorni odbor Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije imenovao je osmočlani Odbor izvršnih direktora, čiji je predsednik direktor EPS Aleksandar Obradović.

    Direktor Termoelektrana i kopova "Kostolac" Dragan Jovanović postavljen je za izvršnog direktora za proizvodnju energije, a za izvršnog direktora za distribuciju električne energije i upravljanje distributivnim sistemom imenovan je direktor EDB Beograd Zoran Rajović, navodi se u saopštenju.

    Savetnik i koordinator za tehnička pitanja u Direkciji za strategiju i investicije Slobodan Mitrović postavljen je za izvršnog direktora za proizvodnju uglja.

    Za izvršnog direktora za finansije, ekonomske i računovodstvene poslove imenovan je dodadašnji direktor Direkcije EPS za ekonomsko-finansijske poslove Aleksandar Surla, a dosadašnja direktorka ljudskih resursa u EPS Dragana Rajačić imenovana je za izvršnog direktora za korporativne poslove.

    Kako se navodi u saopštenju, za izvršnog direktora za snabdevanje na veliko električnom energijom izabran je dosadašnji direktor Direkcije za trgovinu električnom energijom Dragan Vlaisavljević.

    Na mesto izvršnog direktora za snabdevanje električnom energijom imenovan je Tomaž Orešič koji je šest godina bio direktor za zapadnu i srednju Evropu u kompaniji EFT, a od 2013. godine bio je direktor za poslovni razvoj u finskoj energetskoj kompaniji Vaasa ETT.

    Posle usvajanja izmena Statuta EPS i izmena osnivačkih akata zavisnih privrednih društava na sednici Vlade Srbije, održanoj 15. januara, stekli su se uslovi za početak primene plana reorganizacije EPS i početak korporativizacije, navodi se u saopštenju.

    Prema ranijim najavama iz EPS, korporativizacija i nova organizacija trebalo bi da donesu ustede od 36 miliona evra godišnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE