Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rešenje je u zapošljavanju još 800 komunalnih policajaca?

    Povodom peticije za ukidanje Komunalne policije, gradonačelnik Beograda Siniša Mali ističe da nije rešenje u njenom ukidanju već u poboljšanju njenog rada, najavljujući da će biti zaposleno još 800 komunalnih policajaca.

    Mali je u Skupštini grada najavio i da bi u narednih desetak dana Izmene zakona o komunalnoj policiji mogle da se nađu pred Vladom, prenosi RTS.

    Taj zakon, kako je rekao, podrazumeva zapošljavanje dodatnog broja komunalnih policajaca na teritoriji grada, odnosno minimum 800 novih komunalnih policajaca.

    "Mislim da će to u potpunosti promeniti i sliku grada i sliku Komunalne policije. Sa dodatnim brojem policajaca imaćemo komunalne policajce koji će biti rasterećeniji na neki način, jer grad od dva miliona ljudi trenutno opslužuje oko 300 komunalnih policajaca, što je nedovoljno", istakao je gradonačelnik.

    Mali je apelovao na građane da poštuju Komunalnu policiju i policajce uopšte, dodajući da se incident sa privođenjem putnice u gradskom prevozu ne bi desio da je platila kartu za prevoz i dala ličnu kartu na uvid.

    "Apelujem na sve građane da poštujemo zakon. Ako se već švercujete i, ukoliko vas pripadnik Komunalne policije uhvati, ako ništa, bar dajte ličnu kartu na uvid", rekao je Mali.

    Dodao je da putnica nije privedena što nije imala kartu za prevoz, već što nije dala lične dokumente na uvid, a Komunalna policija, po zakonu, ima obavezu da takvu osobu odvede do najbliže stanice kako bi se utvrdio identitet.

    "Da li je to izgledalo lepo? Nije. Da li je to pravi način na koji Komunalna policija treba da radi? Ne treba i to sam rekao jasno. Ovo je zajednička stvar. Nisu ni sami komunalni policajci krivi, nisu ni sami građani krivi", ponovio je Mali.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE