Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Matthieu Ricard – najsrećniji čovek na svetu

    Francuski budistički monarh koji trenutno živi u manastiru Shechen Tennyi Dargyeling, u Nepalu, javnosti je poznat kao najsrećniji čovek na svetu. On kaže da se sreća, emotivni balans, saosećanje i altruizam uče i razvijaju, baš kao i sve druge veštine.


    Matthieu Ricard

    Ovu titulu, Matthieu Ricard je zaslužio 2009. godine, kada je neurolog Richard Davidson na Univerzitetu Wisconsin, priključio  256 senzora na glavu monarha, u okviru tada prvih istraživanja neuroplastičnosti ljudskog mozga (sposobnosti za promen). Pored Ricarda, učestvovalo je još na stotine drugih praktičara meditacije, a dobijeni rezultati su bili neverovatni.

    Tokom meditacije saosećanja, Ricardov mozak je proizveo, nikada do tada zabeležen, nivo gama talasa, povezanih sa svešću, pažnjom, učenjem i pamćenjem. Primećena je i ekstremna aktivnost levog prefrontalnog korteksa, dela mozga koji povećava sposobnost za sreću i smanjuje negativnost.

    A šta je, sada već, slavni budista koji poseduje diplomu doktora u oblasti ćelijske genetike, rekao o meditaciji: „Meditacija nije samo blaženstvo pod mangovim drvetom, ona menja vaš mozak i samim tim menja vas“. Veruje da meditacija, menjajući vaš mozak, može pojačati sreću isto kao što dizanje tegova pojačava tonus mišića.

    Ovde možete pogledati video o Matthieu Ricardu:

    Foto: matthieuricard.org

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE